Achter de voordeur bij Katrien en Bram

Voor het online magazine Maison Slash, dat zich richt naar ‘New Generation Parents’, ging ik op bezoek bij Katrien van Skip Kinderschoenen. Elke maand kijkt Maison Slash achter de voordeur van familiehuizen waar ouders en kinderen hun creativiteit kwijt kunnen. Het huis van Katrien en Bram kon niet ontbreken! Lees mijn artikel voor Maison Slash hieronder:

Katrien van kinderschoenenwinkel Skip woont samen met haar gezin – haar vriend Bram, hun 2 dochters Billie en Lou en tal van katten, cavia’s en konijnen – in haar ouderlijk huis in Meise dat ze een paar jaar geleden volledig renoveerden. Wij gingen op een regenachtige winterdag bij hun langs voor een babbel over hun huis en leuk interieur.

“Toen de kans zich voor deed om hier te komen wonen, twijfelde ik geen seconde”, glimlacht Katrien. “Het is een leuk huis qua uitstraling en vooral de ligging sprak me enorm aan. Het is heel centraal gelegen. Veel van onze vrienden en familie, die op zaterdag naar de markt gaan in Meise, springen hier binnen voor een korte babbel. Met mijn eigen kinderschoenenwinkel in huis is de drempel natuurlijk nog kleiner. Ook vroeger toen mijn ouders hier woonden, was het een plek waar iedereen altijd samen kwam. Ik hou echt van die zoete inval en wou dat mijn kinderen ook zo opgroeiden.”

LICHT EN OPEN

“Voor we introkken in het huis, was het heel donker”, vertelt Katrien. “‘Objekt Architecten’ uit Aalst slaagden erin om ons huis veel lichter te maken. Ze integreerden een heel groot raam achteraan en voegden een dakraam toe in de leefruimte met daaronder een ingemaakte boog, die de kinderen naar hartenlust gebruiken. De architecten hebben zich goed ingeleefd in onze leefgewoontes om de flow van het huis goed te krijgen. Het moest ook kidsproof zijn. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich ten volle kunnen uitleven in een huis. De speelhoek is om deze reden open en hun spel vloeit vaak over naar de living of de keuken.” 

GEZELLIGE CHAOS

“Bij de keuze van materialen en meubels hebben we ook aan de kinderen gedacht. We kozen terrazzo vloeren, omdat je hierop het vuil niet ziet. Onze ingemaakte kasten zijn handig om spullen in op te bergen. Toch merk ik dat kinderen hun spullen uitgestald moeten zien om er mee te spelen. Ik stop liever niet alles weg achter deurkasten. In de speelkamer heb ik enkele vintage kasten geplaatst waar ze alles op ooghoogte zien staan. Het is hier meestal een gezellige chaos en de unieke stukken – zoals het tapijt en de piano van mijn grootouders – geven de ruimte meer persoonlijkheid.”

VINTAGE & PLANTEN

“De meeste van mijn favoriete meubelstukken in huis zijn vintage. Ik heb er enkele van My Ex Boyfriend en Het Packhuys. Ik ben nog steeds zot van de vintage room divider in de leefruimte waar mijn kleinste plantjes staan. Ook planten kan ik trouwens niet meer wegdenken uit mijn interieur. Ik heb intussen een hele collectie. Je houdt me dus beter ver weg van een plantenwinkel”, lacht Katrien. “De roze ‘Aglaonema’ was mijn eerste speciale plant. Ook de ‘Kamerlinde’ en de ‘Albino Monstera’ zijn enkele van mijn favorieten.”

IEDEREEN WELKOM

“De basis van gezelligheid in huis blijven toch de mensen’, vertelt Katrien. Voor Corona opdook, deden we iedere vrijdag frietjesavond. Iedereen was welkom. Ik vind het leuk als andere mensen zich hier goed voelen. Een warmte die ik in mijn winkel ook wou uitstralen. Als materiaal voor de binnenafwerking koos ik om deze reden voor kurk. Het voelt nooit koud aan de voeten en geeft een warme sfeer. Ook in de badkamer hebben we dit materiaal gebruikt. Onze trap vind ik ook een eyecatcher. Vroeger lag er ook al tapijt en ik heb hier opnieuw een aaibare variant gelegd, waar de kinderen en hun vriendjes graag van afschuiven. Fun gegarandeerd!” 

Tekst en foto’s: Nathalie Blancquaert van Club Cosy

nathalieblancqua

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s