Trends Thuiswerkplek 2021

2020 ligt eindelijk achter ons en laten we eerlijk zijn… het was geen eenvoudig jaar! We werden verplicht om in ons kot te blijven en van thuis uit te werken. Ook in 2021 zullen we nog een tijdje niet naar kantoor kunnen gaan. Waarom je werkplek thuis dan niet extra leuk maken? Wij gingen op zoek naar de home office trends van 2021. Hieronder een lijstje:

1. Meer kleur

Steriele witte werkplekken zijn helemaal verleden tijd. 2020 heeft ons geleerd dat het leven te kort is en dat een dosis kleur meer plezier brengt. Helaas missen we in onze thuiswerkplek leuke en grappige collega’s. Maak je kantoor dus zelf wat leuker met kleurrijke meubels en accessoires.

2. De juiste stoel

Vaak staat je bureau thuis in de living. Kies dan niet voor een ‘lelijke’ bureaustoel, maar kies eentje die ook aan je eettafel past. De ruimte zal zo meer aanvoelen als één geheel. Ergonomie is uiteraard ook belangrijk, maar probeer hier een goed evenwicht in te vinden.

3. Veel planten

Tijdens de pandemie was het voor veel mensen moeilijk om naar buiten te gaan en de natuur in te trekken. Veel mensen kochten dan ook veel meer planten. Veel studies tonen ook aan dat planten goed zijn voor onze gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Ook je productiviteit kan met 15% stijgen. Planten worden de volgende jaren dus nog belangrijker.

4. Een perfecte ‘Zoom’-muur

Tegenwoordig ‘zoomen’ we erop los. Je kent het wel… je staat op het punt een zoom-meeting te starten, maar ineens besef je dat er nog een berg was in je achtergrondbeeld ligt. Interieurontwerpers voorspellen dan ook dat we in 2021 een golf van stijlvolle muren zullen zien met mooie boekenplanken en fotowanden om de zoom-meetings naar een hoger niveau te tillen.

5. Ruisreductie

Aangezien we met z’n allen thuiszitten, hebben we ook vaker last van storende geluiden van huisgenoten. Hoofdtelefoons kunnen voor ruisonderdrukking zorgen, maar andere akoestische oplossingen winnen ook aan belang. Denk maar aan vloerbedekking, gordijnen of akoestische panelen.

Bronnen:

https://www.thelist.com/299968/home-office-trends-youll-see-everywhere-in-2021/

https://www.mydomaine.com/2021-home-office-trends-5086590

Artikel geschreven voor Kasper & Kent

nathalieblancqua

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s