Waarom bloggen?

Club Cosy is naast een blog waar u artikels kan vinden met inspiratie om je huis gezellig te maken ook een content marketing agency dat haar diensten aanbiedt bij professionals uit de uitgeefwereld en de interieur- en architectuurwereld.

Wij van Club Cosy helpen net als u graag mensen om hun huis gezellig te maken en bedenken hier ook graag inspirerende content voor. Merkt u als meubelmaker, interieurvormgever of architect dat u met al uw drive toch moeilijk nieuwe klanten krijgt? Heeft u wel een website, maar krijgt u moeilijk bezoekers op uw website?

Dan is bloggen een efficiënte en kosteneffectieve manier om meer bezoekers te trekken, meer leads binnen te halen en leads om te zetten naar klanten. Bloggen heeft heel wat voordelen. Zeker wanneer er een goed systeem achter zit en u relevante inhoud brengt. Dan wordt uw blog een magneet voor potentiële klanten.

Bloggen trekt meer bezoekers naar uw website

U heeft een mooie website gemaakt, maar u krijgt weinig tot geen bezoekers naar uw website? Om meer verkeer te krijgen naar uw website heeft u een strategie nodig. Bloggen is één van de elementen in die strategie die u zal helpen om meer bezoekers te trekken. Met bloggen kan u op 2 manieren meer bezoekers trekken.

  • Schrijf over onderwerpen waar mensen daadwerkelijk naar op zoek zijn en blijf consequent nieuwe inhoud posten over onderwerpen waarnaar uw doelgroep op zoek is en u zal merken dat de zichtbaarheid steeds groter wordt.
  • Gebruik sociale media ook voor het delen van je blogberichten. Plaats boeiende inhoud die nuttig kan zijn voor jouw doelpubliek. Dit soort inhoud vinden ze niet alleen leuk, maar zullen ze ook delen. Ze zullen ook uw website echt gaan bezoeken om verder te lezen.

Bloggen toont uw expertise

Vertel klanten niet in een advertentie hoe geweldig u bent. Laat uw proces zien. Laat zien dat u goed bent in wat u doet en hoe u hen zou helpen. Zo wordt u een expert in hun hoofd. Als u ook consequent nuttige en relevante inhoud blijft leveren, zullen zij u volgen en blijf je top of mind wanneer ze hun huis willen kopen of verkopen.

Bloggen zorgt voor meer leads

Bloggen genereert 3x meer leads dan meer traditionele marketingmethoden, zoals advertenties in lokale kranten of billboards en het kost veel minder. Hoewel menselijke interactie belangrijk is, zegt 67% van de mensen dat ze zelf liever eerst informatie opzoeken vooraleer ze met iemand praten. Als er op uw website dan al duidelijke info staat over diverse onderwerpen, zullen ze sneller contact met u opnemen. Het zorgt er ook voor dat u minder algemene vragen krijgt, want die staan op uw blog. Als u bijvoorbeeld het antwoord op de vraag van één iemand op uw blog zet, worden honderden mensen ook geholpen die dezelfde vraag hebben. Zolang u uw blog up-to-date houdt en SEO technieken gebruikt om zichtbaar te blijven in zoekmachines zal uw blog jaar na jaar verkeer naar uw website brengen.

Hulp nodig bij het inzetten van een goede content marketingmix?

Contacteer me voor een vrijblijvende kennismaking: info@clubcosy.be

Bron: Blogging for Real Estate: How to Capture More Leads and Gain Clients (lyfemarketing.com) 

Artikel geschreven voor Kasper & Kent gefinetuned naar dit leespubliek.

nathalieblancqua

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s