Snel verkopen op Vinted met deze 10 tips

Online verkopen


Je kleding of meubels online verkopen via Vinted… Hoe doe je dat? Club Cosy geeft 10 tips.

1. Maak een betrouwbaar profiel aan

Kies een duidelijke gebruikersnaam. Liefst gewoon je voor- en achternaam en vertel wat meer over jezelf. Dat geeft direct vertrouwen. Zet er ook je locatie bij. Het is altijd interessant om te verkopen aan mensen uit je buurt. De planeet zal je ook dankbaar zijn! 

2. Maak duidelijke foto’s of video’s

Zorg dat je foto’s neemt van je kleding bij daglicht in een goed verlichte kamer. Liefst met een witte neutrale achtergrond zodat het stuk goed in het oog springt. Trek veel foto’s, ook van details of van het etiket zodat het merk duidelijk leesbaar is. Bij kleding helpt het als je de kleding zelf draagt. Zo kunnen potentiële kopers zich een duidelijker beeld vormen van hoe het valt. Wil je echt opvallen? Maak dan een filmpje! Een draai van 360° en je kledingstuk verkoopt direct!

3. Wees helder in je titel en omschrijving 

Zit er ergens een vlekje op je kledingstuk of valt het groter uit dan de maat doet vermoeden? Omschrijf dit dan zo goed mogelijk zodat een koper achteraf niet teleurgesteld is. Wanneer een koper niet tevreden is van zijn of haar aankoop zal hij of zij je anders een slechte review geven. 

4. Zet je prijs niet te hoog

Wees realistisch! Het blijft tweedehands en er staat heel wat kleding op Vinted. Zoek naar vergelijkbare stuks die al op Vinted staan en zet je kledingstuk in dezelfde prijsklasse. Denk er ook aan dat de koper ook nog verzendkosten moet betalen. Voor hen komt er dus meestal nog ongeveer 3 euro extra bij.

5. Gebruik #hashtags

Net zoals bij Instagram zijn hashtags ook op Vinted enorm belangrijk. Jouw producten zullen sneller in de zoekresultaten naar boven komen als mensen op een bepaalde term zoeken. 

6. Ga in interactie

Als je net op Vinted zit, zal je merken dat heel wat leden je items ‘liken’ als favoriet, maar niet kopen. Ik vond dit in begin ook vrij frustrerend, maar stuur deze mensen ook een berichtje en vraag hen waarom ze nog twijfelen. Wanneer ik zelf naar kinderkleding zoek, duid ik ook vaak kleding aan als favoriet om dan op een later tijdstip nog eens al mijn favorieten te doorlopen. Als iemand je dan nog eens een berichtje/reminder stuurt, helpt het je om knopen door te hakken. Zeker als de verkoper je dan nog een speciale korting aanbiedt.

7. Geef bundelkortingen

Je kan aanduiden dat leden korting krijgen als ze meerdere stuks bij je aankopen. Zo stimuleer je ze om meer van je te kopen. Zorg dan wel dat er genoeg items op je profiel staan. In begin kan je heel wat kleding tegelijk opladen, maar zorg ook dat je regelmatig nieuwe items upload. Potentiële kopers zullen je volgen en ontvangen dan een bericht wanneer je iets nieuws hebt toegevoegd. Verlaag ook af en toe de prijzen. Je volgers of leden die dat item als favoriet hebben aangeduid, ontvangen dan ook een bericht.

8. Wees op je hoede voor oplichters

Zorg dat je altijd betaalt via Vinted dan ben je beter beschermd! Ga niet in op mensen die via Paypal willen betalen. 

9. Verstuur je stuks snel en verzorgd

Zorg voor propere items en steek nog een persoonlijk briefje in je pakket! Altijd leuk om een pakje te krijgen dat met liefde verstuurd is. 

10. Zoek zelf naar leuke items! 

Een laatste tip: verkoop niet enkel, maar koop ook zelf tweedehands. Voor velen blijft dit nog steeds wat taboe, maar hou een lijstje bij van je favoriete merken en zoek naar tijdloze stuks! Zwarte pumps, een wit hemd (let wel op met gele kringen), een little black dress, een trenchcoat, een blazer, een designertas, …

Artikel geschreven voor Maison Slash

nathalieblancqua

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s