Binnenkijken in een lichtrijk appartement in Elsene

Wonen op de vijfde verdieping met je hoofd in de wolken en een prachtig uitzicht… Karolien en Dieter deden het met hun kinderen Matteo (11 jaar) en Julian (11 maanden). Ze wonen als nieuw samengesteld gezin in een nieuwbouw appartement in Elsene. Wij gingen een kijkje nemen en vroegen hun wat de voor- en nadelen zijn van wonen in een appartement… Benieuwd? Lees dan snel verder.

Jullie wonen als nieuw samengesteld gezin op een (nieuwbouw)appartement in Elsene… wonen jullie hier al lang?

“We wonen hier intussen 2.5 jaar. We werken beiden in Brussel (in de financiële sector) en wouden onze tijd aan woon-werkverkeer beperkt houden om er zo maximaal voor het gezin te zijn.”

Wat zijn de voor- en nadelen van op een appartement wonen voor jullie?

“We wonen vooral graag in de stad. Er is wel altijd iets te doen en alles is ook vlot bereikbaar. Bovendien worden we op deze plek omringd door groen en is het dus een oase van rust in de stad. Een (nieuwbouw)appartement heeft ook het voordeel dat we energiezuinig wonen. We moeten zelfs in de winter zo goed als nooit de verwarming aanzetten en het is heerlijk vertoeven achter onze grote ramen wanneer het zonnetje schijnt. Een nadeel is natuurlijk dat we minder plaats hebben en geen tuin voor de kinderen. Minder plaats vinden we zelf niet zo erg… dat dwingt ons om niet te veel spullen te hebben/te houden. Een tuin voor de kinderen zou wel leuk zijn. Bij het kiezen van een woonst hebben we wel overwogen om een huis te kopen met tuin. In de stad zijn de tuinen echter vaak klein en ingesloten, dus de keuze was vrij snel gemaakt om op zoek te gaan naar een appartement op een hoger gelegen verdieping. We wonen op het 5de verdiep en hebben een prachtig uitzicht over de stad. Wanneer de kinderen buiten willen spelen, is er genoeg keuze vlakbij.”

Was alles al af of hebben jullie zelf nog de keuken en badkamer moeten zetten?

“Het appartement was al volledig af toen we het gekocht hadden, inclusief vloeren, keuken en badkamer. Het voordeel is dat we geen keuzestress hadden om het in te richten. Het nadeel is dat de badkamer niet geheel onze smaak is. Alles is wel vrij neutraal ingericht dus we kunnen er nog veel kanten mee uit. We steken wel graag zelf de handen uit de mouwen en proberen dan creatief aan de slag te gaan met budgetmeubels gecombineerd met meer kwalitatieve accenten.”

Maken jullie zelf ook dingen voor in huis?

“We maken af en toe iets voor het huis. Zo hebben we een houten sfeerlamp gemaakt voor in de woonkamer. In de badkamer hebben we ook een houten rek gemaakt boven de toilet waar we de handdoeken kunnen opbergen. Een appartement betekent beperkte kastruimte/stockageplaats, dus we proberen slim om te gaan met de ruimte die we hebben en deze optimaal te benutten. Verder pimpen we graag onze Ikea kasten of recupereren we oudere stukken.”

Hebben jullie bij de inrichting rekening gehouden met de kinderen?

“Toen we naar hier verhuisden, was er nog geen sprake van een tweede kind. We hebben wel besproken met Matteo waar hij graag zou wonen en hij was net zoals ons fan van het idee om op een hooggelegen appartement te wonen.”

Hebben de kinderen mee mogen kiezen bij het inrichten van hun kamer?

“Matteo heeft veel inspraak in de inrichting van zijn kamer. We vinden dit ook belangrijk. Voor Julian hebben we een speelse inrichting gekozen die niet té kinderlijk is. Een kamer moet iets zijn waar de kinderen zich goed voelen, dus daarin volgen we hen.”

Wat is jullie favoriete plekje en interieur object in huis?

“De living, omwille van het vele daglicht en het feit dat we hier vaak allemaal samen vertoeven. De grote tafel combineren we ook voor werk, eten & huiswerk.”

Hechten jullie veel belang aan de inrichting?

“We vinden het vooral belangrijk dat de inrichting 1 geheel vormt. Om deze reden proberen we in de verschillende ruimtes gelijkaardige accenten aan te brengen. Zo hebben we in de keuken een spatwand van kurk en onze kast in de gang hebben we hier ook mee afgewerkt. Daarnaast hebben we een tafel in notenhout en hebben we onze Ikea-kasten ‘gepimpt’ met notenhouten handgrepen. We zouden ook nog graag de kasten in de woonkamer afwerken met een toplaag van notenhout, maar we zijn nog op zoek naar het juiste hout. In onze keuzes voor inrichting, proberen we ook zoveel mogelijk voor natuurlijke materialen te kiezen, die warmte uitstralen.

Waar halen jullie inspiratie voor jullie woning?

“Onze inspiratie halen we vooral vanop het internet. Als we iets willen inrichten, maken we een Pinterest bord aan. Daarnaast doen we ook vaak inspiratie op als we op ontdekking gaan in de stad.”

Wat is voor jou onmisbaar om het thuis gezellig te maken?

“Een praktische keuken vinden we onmisbaar. We koken beiden graag. Voor ons is de keuken het hart van het huis. We genieten ervan om lekker te eten en dat is ook iets dat we aan de kinderen willen meegeven.”

Tekst en foto’s: Nathalie Blancquaert van Club Cosy

nathalieblancqua

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s