8 tips om je huis bij verkoop fotogeniek te maken

Ga je binnenkort je huis of appartement verkopen of verhuren? Vergeet dan niet dat mooie foto’s enorm belangrijk zijn voor een goede eerste indruk van je pand. Ook als je een professioneel fotograaf inschakelt, is het noodzakelijk om vooraf de nodige voorbereidingen te treffen zodat je woning zo fotogeniek mogelijk is. Een rommelig huis zal er met de beste fotograaf ook nog steeds rommelig uitzien. Wij geven je daarom 8 tips om je huis ‘photoproof’ te maken! 

1. Een evidente, maar heel belangrijke tip! Stof af, verwijder spinnenwebben in de hoekjes, stofzuig, poets, dweil, etc. zodat je woning er kraaknet uitziet! 

2. Hou de inkomhal luchtig. Hier maak je direct een eerste indruk. Beperk het aantal jassen en schoenen. Een overvolle inkom geeft direct het gevoel dat er te weinig opbergruimte is. 

3. Doe de gordijnen open en de rolluiken naar omhoog zodat het licht maximaal binnen kan. Hangen er nog ouderwetse gordijnen? Vervang deze eventueel door simpele neutrale gordijnen of hang er gewoon geen. 

4. Berg persoonlijke spullen, zoals familiefoto’s en reissouvenirs even op. 

5. Verstop losse spullen zo veel mogelijk in manden of kratjes, zodat deze snel verplaatst kunnen worden. Denk hierbij aan de afstandsbedieningen, papier, post, tijdschriften, kleding en speelgoed, … 

6. Haal ook vuilnisbakken, kabels, benches, (deur)matten, kattenbakken en andere accessoires tijdelijk weg. 

7. Ga voor een minimale inrichting. Wees kritisch. Staat er een grote éénzit die de ruimte kleiner maakt? Stockeer deze dan even in de garage of bij familie. 

8. Koop vers, kleurrijk fruit en/of bloemen voor een huiselijke sfeer. Dit oogt fris op het beeld. 

Ontvang je graag per ruimte specifieke tips? Of wens je beroep te doen op een fotograaf of interieurstylist? Contacteer me en ik help je graag verder! Ook werk ik voor Kasper & Kent als marketeer. Zij kunnen voor u de vastgoedbemiddeling regelen.

Artikel geschreven in opdracht van Kasper & Kent.

nathalieblancqua

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s