7 budgetvriendelijke tips voor een gezellige woonkamer

2020 is wellicht het jaar waarin we ons huis door en door leerden kennen. Ben jij erin geslaagd om je huis om te toveren tot een echte thuis? Of kan je nog wel wat tips gebruiken? Hier een lijstje van 7 budgetvriendelijke tips om het lekker gezellig te maken in je woonkamer zonder al te veel inspanning. Berg je schilderoutfit dus nog maar even op in de kast! 

Breng de natuur naar binnen

Planten brengen leven in je ruimte. Denk aan een mooi boeket op de eettafel, een grote plant in een verloren hoekje of een mooie hangplant die je aan het plafond hangt. Heb je geen groene vingers? Profiteer dan van de nieuwste trend en ga voor gedroogde bloemen. Deze hebben quasi geen onderhoud nodig. Ontdek hier onze 6 favoriete planten van het moment.

(Foto van Luisa Brimble via Unsplash)

2. Ruim op

Wellicht niet de leukste tip, maar wel de goedkoopste. Ga door al je spullen en wees streng op wat je wil houden. Een opgeruimd interieur ziet er direct een stuk frisser uit. Een bijkomend voordeel? Er duiken weer nieuwe zaken op, zoals boeken of vaasjes, die je al lang vergeten was. Zo heb je direct een paar “nieuwe” accessoires voor je woonkamer zonder dat je naar de winkel hoeft.

(Foto van Ferm Living)

3. Kleur aan de muur

Vind je verven te veel gedoe? Ook met leuke kaders maak je je woonkamer direct een stuk kleurrijker en persoonlijker. Kunst kan behoorlijk prijzig zijn, maar je kan ook zelf een fotomuur creëren met knipsels uit je favoriete magazine of prints van opkomende artiesten. Reisfoto’s of familiefoto’s in zwart-wit maken het meteen ook een stuk persoonlijker. Leef je uit en zorg zelf voor enkele abstracte plaatjes.

(Foto van HK Living)

4. De juiste verlichting

Niets zo lelijk als een koude TL-lamp die boven de eettafel pronkt. Kies bij iedere lamp voor een warme lichtbron. Naast het licht van boven (spotjes of hanglampen) maken staande lampen (met verschillende hoogtes) jouw woonkamer pas echt gezellig. Denk aan een vloerlamp naast een kast, een tafellamp op je dressoir of een wandlampje boven de zetel. Ook kaarsen zijn onmisbaar voor een gezellig interieur en wellicht het meest budgetvriendelijk.

(Foto van Serax)

5. Aaibare stoffen

Sinds ik kinderen heb, besef ik nog meer wat zachte kussens en dekens met een mens doen. Een baby voelt zich veilig onder een zacht dekentje en dat effect hebben aaibare plaids en knusse kussens nog steeds op mij. Nieuwe sierkussens zorgen ook direct voor een nieuwe look aan je sofa zonder een groot budget uit te geven. Ga in de zomer voor lichte kleuren in linen stoffen en in de winter voor donkere tinten met een ribfluweel stofje.

Verder zijn ook een tapijt en gordijnen onmisbaar om je woonkamer een warm gevoel te geven. Zeker als je ruimte momenteel nog kil aanvoelt door bijvoorbeeld een betonnen vloer.

6. Prikkel de zintuigen

Voor mij is een gezellig nest een huis waar er geleefd wordt. Er mag dus absoluut wel wat rommel liggen, maar zorg er wel voor dat er geen nare geurtjes in je huis opduiken. Open regelmatig de ramen en zet op strategische plaatsen geurstokjes neer. Zelf ben ik verzot op de geur van lavendel en patchouli. Ook muziek doet wat met de energie in je huis. Wanneer je gasten ontvangt, bepaalt je muziekkeuze mee de sfeer.

(Foto van Marie-Stella-Maris)

7. Reflecteer

Spiegels zijn onmisbaar in ons huis. Onze woonkamer is vrij compact en wat donker. Door spiegels te hangen, lijkt de ruimte groter en reflecteert het licht. Ronde vormen zijn helemaal in nu en zorgen voor extra gezelligheid.

Design en lifestyleDesign en lifestyle
nathalieblancqua

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s